Baklavalık Un
Baklavalık Un (İLKGÜL), her çeşit baklava üretiminde kullanılır.
YAPISAL ÖZELLİKLER
-
Yüksek oranda su kaldırabilme ve daha fazla ürün elde edilebilme
-
Yoğurma esnasında homojen bir hamur elde edilmesi
-
Açılım esnasında kolay açılma ve yırtılmama
-
Açılım esnasında kurumama ve yapışmama
-
Ürünlere parlak renk verebilme
-
Ürünlerde iyi kabarma Yüksek oranda şerbet ve yağ emebilme
-
Uygun şartlar dağlandığında tazeliğini uzun süre koruyabilme
-
Gevrekliğini ve parlaklığını uzun süre koruyabilme
TEKNİK ÖZELLİKLER
Nem: 14,5 %(Max)
Glüten: 31 % (Min)
Protein: 12 % (Min)
Kül (K.M.’De): 0,60 % (Max)
Sedimantasyon: 40 ml. (Min)
Gecikmeli Sedimantasyon: 50 ml. (Min)
Düşme Sayısı (F.N.): 450 sn. (Min)
AMBALAJ SEÇENEKLERİ
50 Kg’lık bez çuvallarda
KULLANIM ÖNERİLERİ
-
Hamur yeterince su ile etkili bir şekilde yoğurulmalı ve bir süre dinlendirilmelidir.
-
Açılım esnasında mümkün olduğunca az nişasta verilmelidir.
-
Baklavaya verilen şerbet yoğunluğu iyi ayarlanmalıdır.
-
İmalathanede açılımı olumsuz etkileyecek ve açılım esnasında kurumasını sağlayacak hava sirkülasyonu olmamalıdır.
MUHAFAZA KOŞULLARI
Serin, havadar ve rutubetsiz alanlarda, tahta ızgaralar üzerinde saklanmalıdır.