Ekmeklik Buğday Unu
Ekmeklik buğday Unu, her çeşit somun ekmek ve unlu mamul üretiminde kullanılır.
YAPISAL ÖZELLİKLER
-
Yüksek oranda su kaldırabilme ve daha fazla ürün elde edilebilme
-
Homojen gözenek yapısına sahip ürün elde edilebilme
-
İyi kabarmış, hacmi güzel ürün elde edilmesini sağlar
-
Güzel bıçak açmış, ince ve parlak kabuk yapısına sahip ekmek elde edilebilme
-
Ekmeklere güzel bir aroma ve lezzet verme özelliğine sahiptir
-
Ekmek katkısı kullanmadan yüksek kaliteli ürün elde edilmesini sağlar
-
Ürün tazeliğini ve yapısını uzun süre koruyabilme
-
Standart ürün elde edebilme özelliğine sahiptir
TEKNİK ÖZELLİKLER
Nem: 14.5 % (Max)
Glüten: 27 % (Min)
Protein: 10.5 % (Min)
Kül (K.M.’De) : 0,7 % – 0,8 %
Sedimantasyon: 32 ml. (Min)
Gecikmeli Sedimantasyon: 35 ml. (Min)
Düşme Sayısı (F.N.) : 250 sn. (Min)
AMBALAJ SEÇENEKLERİ
5-10-25-50 Kg’lık Polipropilen çuvallarda
KULLANIM ÖNERİLERİ
-
Hamur sert alınmamalıdır
-
Hamura ihtiyacı oranında su verilmelidir
-
Hamur etkili ve iyi yoğurulmalıdır
-
Hamur sıcaklığı 22 – 24 derece arasında olmalıdır
-
İmalathanede hava sirkülasyonu olmamalıdır
MUHAFAZA KOŞULLARI
Serin, havadar ve rutubetsiz alanlarda, tahta ızgaralar üzerinde saklanmalıdır.