TR

Yufkalık Un (Şengül)

Yufaklık Un (ŞENGÜL), el ve makine yufkası üretiminde kullanılır.

YAPISAL ÖZELLİKLER

  • Yüksek oranda su kaldırabilme ve daha fazla ürün elde edilebilme
  • Yoğurma esnasında kolay işlenebilme özelliği ve homojen bir hamur elde edilme özelliği sağlar
  • Yufka açımı esnasında kolay açılma ve yırtılmama
  • Yufkaların açılımı esnasında kurumama
  • Yufkaların pişirme esnasında sert kenar ve kabarcık yapmama
  • Piştikten sonra su bırakmama
  • Makine yufkalarında dayanıklılık sağlaması
  • Yufkalar üst üste konulduğunda yapışmama
  • Yufkalarda homojen pişme
  • Sudan geçirme esnasında dağılmama ve yırtılmama
  • Ürün tazeliğini ve yapısını uzun süre koruyabilme
  • Standart ürün elde edebilme özelliğine sahiptir

TEKNİK ÖZELLİKLER

Nem: 14,5 % (Max)
Glüten: 32 % (Min)
Protein: 11 % (Min)
Kül (K.M.’De) : 0.63 % (Max)
Sedimantasyon: 40 ml. (Min)
Gecikmeli Sedimantasyon: 50 ml. (Min)
Düşme Sayısı (F.N.) : 350 sn. (Min)

AMBALAJ SEÇENEKLERİ

50 Kg’lık Bez çuvallar, 50 Kg’lık Polipropilen çuvallar, 25 Kg’lık polipropilen çuvallarda

KULLANIM ÖNERİLERİ

  • Hamura ihtiyacı oranında su verilmelidir
  • Yufka açımının daha iyi olabilmesi için hamur yeteri kadar dinlendirilmelidir
  • Hamur sertliği oklava veya makine açımına göre ayarlanmalıdır
  • İmalathanede hava sirkülasyonu olmamalıdır

MUHAFAZA KOŞULLARI

Serin, havadar ve rutubetsiz alanlarda, tahta ızgaralar üzerinde saklanmalıdır.