Yufkalık Un (Şengül)
Yufaklık Un (ŞENGÜL), el ve makine yufkası üretiminde kullanılır.
YAPISAL ÖZELLİKLER
-
Yüksek oranda su kaldırabilme ve daha fazla ürün elde edilebilme
-
Yoğurma esnasında kolay işlenebilme özelliği ve homojen bir hamur elde edilme özelliği sağlar
-
Yufka açımı esnasında kolay açılma ve yırtılmama
-
Yufkaların açılımı esnasında kurumama
-
Yufkaların pişirme esnasında sert kenar ve kabarcık yapmama
-
Piştikten sonra su bırakmama
-
Makine yufkalarında dayanıklılık sağlaması
-
Yufkalar üst üste konulduğunda yapışmama
-
Yufkalarda homojen pişme
-
Sudan geçirme esnasında dağılmama ve yırtılmama
-
Ürün tazeliğini ve yapısını uzun süre koruyabilme
-
Standart ürün elde edebilme özelliğine sahiptir
TEKNİK ÖZELLİKLER
Nem: 14,5 % (Max)
Glüten: 32 % (Min)
Protein: 11 % (Min)
Kül (K.M.’De) : 0.63 % (Max)
Sedimantasyon: 40 ml. (Min)
Gecikmeli Sedimantasyon: 50 ml. (Min)
Düşme Sayısı (F.N.) : 350 sn. (Min)
AMBALAJ SEÇENEKLERİ
50 Kg’lık Bez çuvallar, 50 Kg’lık Polipropilen çuvallar, 25 Kg’lık polipropilen çuvallarda
KULLANIM ÖNERİLERİ
-
Hamura ihtiyacı oranında su verilmelidir
-
Yufka açımının daha iyi olabilmesi için hamur yeteri kadar dinlendirilmelidir
-
Hamur sertliği oklava veya makine açımına göre ayarlanmalıdır
-
İmalathanede hava sirkülasyonu olmamalıdır
MUHAFAZA KOŞULLARI
Serin, havadar ve rutubetsiz alanlarda, tahta ızgaralar üzerinde saklanmalıdır.